Włoskie zapiekanki Ta ciepła, aromatyczna i syta przekąska, to prawdziwa królowa kuchni włoskiej. Jej najpopularniejszą wersją jest dobrze znana smakoszom wyśmienitych potraw lasagne. |
| |
|
|
Gnocchi z gulaszem Stare przysłowie mówi: „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki", ale o wyjątkowo dobrych stosunkach między Polską i Węgrami mogą również świadczyć również bardzo zbliżone kulinarne gusta. |
| |
|
|
Duszone żeberka z cebulą Gulasz przygotować możemy w różnych odmianach i z wykorzystaniem różnego rodzaju mięs, np. z żeberek. Ich miłośnicy mogą wzbogacić swoje danie i nadać mu wyjątkowości i doskonałego smaku. |
| |
|
|
Brukselka – w mini formie maksi zalety Brukselka to warzywo posiadające wiele atutów. Jednak te smakowe skrywa głębiej. Do ich wydobycia potrzeba odpowiedniego przygotowania warzywa. |
| |
|
|
Pikantne skrzydełka z kurczaka Czas przygotowania: 45 minut Liczba osób: dla 6 osób Poziom trudności: łatwe |
| |
|
|
| | Kotlety mielone z cukinią i kozim serem Czosnek - dobrze nam znany od lat dzieciństwa, ale nie zapominamy o nim i później często jest stałym lokatorem wielu polskich kuchni. |
| |
|
|
Pieczony schab z chrzanowym sosem Czas przygotowania: 60 minut Ilość osób: dla 6 osób Poziom trudności: średnie |
| |
|
|
Pianka z buraków A możemy chcemy zaskoczyć domowników i gości? Pianka z buraków może być niezwykle efektowną przystawką. A do tego bardzo prostą w przygotowaniu! |
| |
|
|
Barszcz ukraiński W naszej kuchni barszcz określany ukraińskim odznacza się natomiast obecnością fasoli i ziemniaków, choć za naszą wschodnią granicą... |
| |
|
|
Sałatka z pieczonych buraków i sera blue Z pozoru zwykła sałatka może być bardzo wytworna, zwłaszcza, gdy główną rolę odgrywa w niej burak. W asyście m.in. sera typu blue, orzechów włoskich, octu balsamicznego stworzy niezwykle smaczną kombinację. |
| |
|
|