Burgery w amerykańskim stylu na grilla Żadne burgery nie będą smakować tak dobrze, jak te przyrządzone na sposób amerykański z jajkiem sadzonym i pieczarkami! Przy takim daniu nasi goście na pewno będą się wyśmienicie bawić. |
| |
|
|
Soczysty kurczak z grilla Na grillu bez najmniejszego wahania wykorzystać możemy mięso z kurczaka – piersi podpieczone na ruszcie będą soczyste i aromatyczne. Wystarczy przygotować je z brzoskwiniami i serem brie. Mmmniam! |
| |
|
|
| | Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle! Wielkanocne śniadanie – stół, przy którym zgromadziła się cała rodzina, a na nim pyszne potrawy, kolorowe pisanki, wiosenne dekoracje, świeże kwiaty i… |
| |
|
|
Danie na wielkanocny obiad Uważasz, że goździki i imbir to przyprawy obecne w naszej kuchni tylko w święta Bożego Narodzenia? Nic bardziej mylnego! Te korzenne specjały idealnie pasują do mięsa z kaczki lub gęsi. Drób zatopiony w słodkim owocowym sosie to prawdziwy rarytas na wielkanocnym stole. |
| |
|
|
Fleksitarianizm Rok 2018 zrywa ze wszystkimi twardo narzuconymi zasadami odnośnie odżywiania. W miejscu dość restrykcyjnych diet prężnie przybiera na sile fleksitarianizm. Co to takiego? |
| |
|
|
Trendy kulinarne na rok 2018 Rok 2017 upłynął pod znakiem zdrowego trybu życia i dbania o to, co jemy. Owsianka na mleczku roślinnym, a może kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy? |
| |
|
|
Sałatka szpinakowa z boczkiem Szpinak z boczkiem to wcale nie nowe połączenie, ale jak zwykle bardzo pyszne. Kompozycję z ich udziałem warto mieć pod ręką w pracy, kiedy przyjdzie nam ochota na małe, ale jednak treściwe co nieco. |
| |
|
|
| | Surówka witaminowa Doskonałe zimowe kompozycje to także te, dla których bazą jest kapusta pekińska – tak cenna dla nas w porze zimy. Zapewnia warzywnym kompozycjom chrupkość i delikatność. |
| |
|
|
| | Krem z marchwi z Maroka Marokańska zupa krem z marchewki stanowi bardzo ciekawą propozycję na obiad. W jej skład wchodzi marchew, ziemniaki oraz czerwona cebula. |
| |
|
|
Cebula nadziewana pieczarkami Większość z nas cebulę kojarzy jako dodatek do nadziewanych papryk czy cukinii. Jednak ze względu na swój owalny kształt i strukturę sama także świetnie nadaje się do faszerowania. |
| |
|
|