|
Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem
Składniki:
500 g mięsa wołowego z udźca
2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
4 łyżki Sosu Hellmann's STEAK
8 plastrów wędzonego boczku
4 bułki do hamburgerów
10 pieczarek pokrojonych w plastry
1 biała cebula pokrojona w piórka
2 garstki rukoli
4 jajka
4 łyżki majonezu
4 łyżki oleju
szczypta czarnego pieprzu
Sposób przygotowania:
Oczyść z błon przygotowane i umyte mięso. Potnij je na kawałeczki i zmiel w maszynce. Dopraw Przyprawą do grilla Knorr, dzięki której nabierze ono doskonałego smaku, wymieszaj dokładnie, a następnie uformuj z niego cztery burgery tej samej wielkości.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie cebulę i pieczarki. Dodaj według uznania pieprz i sól.
Wyłóż na rozgrzanego grilla przygotowane burgery i przez około 10 minut smaż, co jakiś czas zmieniając stronę. W czasie grillowania smaruj je sosem. Na ruszt wrzuć też pokrojony w plastry boczek. Przekrój na pół bułki, podpiecz je, a następnie posmaruj majonezem.
W międzyczasie rozgrzej na patelni olej i przygotuj 4 jajka sadzone.
Ułóż na bułkach przygotowane kotlety, posmaruj je majonezem, a następnie przykryj rukolą, pieczarkami, boczkiem oraz sadzonymi jajkami. Na górze połóż pozostałą bułkę. Burgery zepnij przy pomocy wykałaczek. Serwuj z sałatką coleslaw i frytkami.
|