|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Żadne burgery nie będą smakować tak dobrze, jak te przyrządzone na sposób amerykański z jajkiem sadzonym i pieczarkami! Przy takim daniu nasi goście na pewno będą się wyśmienicie bawić.
| | |
|
|
|
Soczysty kurczak z grilla
Na grillu bez najmniejszego wahania wykorzystać możemy mięso z kurczaka – piersi podpieczone na ruszcie będą soczyste i aromatyczne. Wystarczy przygotować je z brzoskwiniami i serem brie. Mmmniam!
| | |
|
|
|
Antyoksydanty w herbacie
Herbata kryje w sobie wiele dobroczynnych właściwości. Odpowiednio precyzyjnie zaparzona może być bogatym źródłem antyoksydantów, które zapobiegają występowaniu rozmaitych chorób cywilizacyjnych.
| | |
|
|
|
Czekolada i dżem
Lubimy się rozpieszczać, dbać o siebie i sprawiać sobie przyjemności. Chwile poświęcone tylko sobie karmią nasze zmysły, dzięki czemu odczuwamy świat intensywniej.
| | |
|
|
|
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Smakosze zielonej herbaty mają wiele powodów do radości. Ich przysmak jest sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami, pomaga również wrócić do formy. Przedstawiamy powody, dla których warto wcielić go do codziennej diety!
| | |
|
|
|
Danie na wielkanocny obiad
Uważasz, że goździki i imbir to przyprawy obecne w naszej kuchni tylko w święta Bożego Narodzenia? Nic bardziej mylnego! Te korzenne specjały idealnie pasują do mięsa z kaczki lub gęsi. Drób zatopiony w słodkim owocowym sosie to prawdziwy rarytas na wielkanocnym stole.
| | |
|
|
|