|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Dlaczego warto jeść buraki?
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie!
| | |
|
|
|
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Brak słońca, ograniczony dostęp do świeżych warzyw i owoców, zanieczyszczenia powietrza to częste elementy towarzyszące zimie, które wpływają na funkcjonowanie organizmu.
| | |
|
|
|
Fleksitarianizm
Rok 2018 zrywa ze wszystkimi twardo narzuconymi zasadami odnośnie odżywiania. W miejscu dość restrykcyjnych diet prężnie przybiera na sile fleksitarianizm. Co to takiego?
| | |
|
|
|
Trendy kulinarne na rok 2018
Rok 2017 upłynął pod znakiem zdrowego trybu życia i dbania o to, co jemy. Owsianka na mleczku roślinnym, a może kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy?
| | |
|
|
|
Sałatka szpinakowa z boczkiem
Szpinak z boczkiem to wcale nie nowe połączenie, ale jak zwykle bardzo pyszne. Kompozycję z ich udziałem warto mieć pod ręką w pracy, kiedy przyjdzie nam ochota na małe, ale jednak treściwe co nieco.
| | |
|
|
|
Dereń i pigwowiec
Marka Łowicz wprowadziła do swojej linii dżemów 100% z owoców z funkcją prozdrowotną dwa nowe, unikalne warianty – wspomagający procesy antyoksydacyjne 100% z owoców Pigwowiec z acerolą oraz wspierający witalność 100% z owoców Dereń z acerolą.
| | |
|
|
|
Obalamy mity na temat pieczywa
Pieczywo to jeden z najpopularniejszych składników w codziennym jadłospisie Polaków. 70% konsumentów deklaruje, iż codziennie lub prawie codziennie kupuje produkty z tej kategorii.1
| | |
|
|
|