Sałatka farfalle z tuńczykiem By mieć pewność, że wykorzystywane przez nas w kuchni nowalijki charakteryzują się wysoką zawartością potrzebnych mikroelementów i witamin, możemy spróbować wyhodować je samodzielnie sami. |
| |
|
|
Żywność wygodna bez dodatków? Współcześnie coraz większą wagę przywiązujemy do zdrowego stylu życia. Decydując się na zakup danego produktu, w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na składniki, z jakich został on przygotowany. |
| |
|
|
Jakie jajka wybrać? Jajka dostępne są zazwyczaj w czterech rozmiarach - S, M, L i XL. Wyznacznikiem wielkości jajka jest jego waga. |
| |
|
|
Jak podawać jajka na wielkanocnym stole? Doskonałe jako przystawka albo przekąska, niezbędne do przygotowania pysznych wypieków, a przy tym świetna podstawa dań głównych – jajko! Często niedoceniane, staje się bezcenne w czasie Wielkanocy. |
| |
|
|
Dlaczego powinniśmy sięgać po jajka? Substancje odżywcze zawarte w jajkach mają bardzo duży wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają się do utrzymania dobrego stanu zdrowia. |
| |
|
|
Co o jajkach wiedzieć powinniśmy Jajko kategorii wagowej L, czyli ważące ok. 65 g w skorupce i 56 g bez skorupki, to ok. 7 gramów białka i 90 kalorii. |
| |
|
|
| | Na Wielkanoc - pieczeń idealna Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! |
| |
|
|
| | Ślimaczki z bolognese Jeżeli tradycyjna forma lasagne już Ci się znudziła, możesz wykorzystać dobrze znane makaronowe płaty do przygotowania innego dania. |
| |
|
|
Lasagne z łososiem Nieco lżejszą odmianą dobrze znanej lasagne będzie ta, w której za farsz posłuży nam przede wszystkim wędzony łosoś. |
| |
|
|
Klasyczna Lasagne Przygodę z lasagne dobrze jest rozpocząć od jej klasycznej odmiany z mięsem mielonym, sosem pomidorowym, beszamelem i startym serem na wierzchu. |
| |
|
|