Potencjał probiotyku Opublikowane przez Statum Nutrition w International Journal of General Medicine and Expert Opinion on Biological Therapy badanie włoskiego zespołu naukowców wykazało, że... |
| |
|
|
Jak usunąć z organizmu patogeny oporne na antybiotyki? Jak wynika z opublikowanego na łamach magazynu Infection and Immunity raportu badawczego, niektóre szczepy probiotyczne mogę eliminować z jelit bakterie oporne na antybiotyki. |
| |
|
|
Pokonaj stres zdrową dietą (str: 2) Aż jedna na trzy osoby uważa pracę za najbardziej stresujący element życia. Według badań życie zawodowe jest nawet bardziej stresujące niż... |
| |
|
|
Trendy na rynku czekolady W kwietniowym wydaniu magazynu Food Technology, Don Pszczola pisze o rosnących trendach, związanych z niedawnym badaniem na temat zastosowań czekolady i kakao... |
| |
|
|
Jak zmniejszyć gorycz ciemnej czekolady? Koncern Barry Callebaut opracował formułę, która pozwala na zmniejszenie uczucia goryczy w czekoladzie o wysokiej zawartości kakao. |
| |
|
|
Maltitol w czekoladzie Według najnowszych badań inulina zawarta w mlecznej czekoladzie, w której cukier został zastąpiony maltitolem, lepiej zachowuje swoje właściwości funkcjonalne. |
| |
|
|
Czy czekolada pomaga diabetykom kontrolować poziom cukru we krwi? Według wyników badania, opublikowanego w czasopiśmie Molecular Nutrition & Food Research, dieta bogata w kakao może pomóc kontrolować poziom cukru we krwi. |
| |
|
|
Czy otyłe dzieci mają większe problemy w nauce? Czy istnieje związek między otyłością w dzieciństwie a ADHD i trudnościami w uczeniu się? |
| |
|
|
Jak rozponajemy smaki? W jaki sposób nasz mózg jest informowany o smaku słodkim, gorzkim i umami? |
| |
|
|
Kwas omega-3 - jak wpływa na rozwój dzieci? Brak dowodów na korzystny wpływ kwasu omega-3 na rozwój mózgu dzieci. |
| |
|
|