Zdrowie pełnym ziarnem (str: 2) Według zaleceń żywieniowych Instytutu Żywności i Żywienia około 55% energii w zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diecie powinno pochodzić z węglowodanów złożonych. |
| |
|
|
Nadwaga a menopauza Jak zminimalizować uciążliwe objawy menopauzy? Nowe badania wskazują, że zmniejszenie masy ciała może pomóc przy nieprzyjemnych uderzeniach gorąca i nocnych potach, które towarzyszą okresowi przekwitania u kobiet. |
| |
|
|
Jedzenie ryżu pomaga schudnąć Jak wynika z badania zaprezentowanego na konferencji Biologii Doświadczalnej w San Diego w Kalifornii, jedzenie białego i brązowego ryżu wzbogaca dietę i pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi. |
| |
|
|
Karmienie na żądanie – wyższe IQ! Z badań naukowców z Oxfordu wynika, że dzieci, które są karmione piersią lub butelką zgodnie z wyznaczonym harmonogramem nie radzą sobie w szkole tak dobrze, jak ich karmieni na żądanie rówieśnicy. |
| |
|
|
Dieta czy DNA? Jak pokazuje nowe badanie Uniwersytetów z Newcastle i Bristolu, znaki na kodzie genetycznym, które dzieci uzyskują podczas urodzenia... |
| |
|
|
Ciemna czekolada obniża stres Według najnowszych badań przeprowadzonych przez firmę Nestlé, jedzenie umiarkowanej ilości gorzkiej czekolady każdego dnia może pomóc w obniżeniu poziomu hormonów odpowiedzialnych za stres w organizmie. |
| |
|
|
Dlaczego nie możemy schudnąć? Choć dwie trzecie Amerykanów twierdzi, że jest na diecie, by poprawić swoje zdrowie, to niewielu z nich rzeczywiście traci na wadze. Jakie są cztery najważniejsze powody, dla których nie udaje nam się schudnąć? |
| |
|
|