Wysokiej jakości produkty, szerokie portfolio, praktyczne zastosowanie oraz wygodne opakowania i całoroczna dostępność to podstawowe atuty nowej marki. Grzyby znane są od tysiącleci jako doskonałe uzupełnienie pomysłowej kuchni oraz afrodyzjak. Spośród wielu gatunków grzybów występujących we wszystkich strefach klimatycznych, Fresh 4 Seasons wybrała pieczarki oraz grzyby egzotyczne, takie jak Eryngii, Enoki, Shiitake, Oyster czy Shimeji, popularne w Azji, a w Polsce jeszcze mało znane. Marka, należąca do firmy Okechamp SA, stawia na innowacyjność i różnorodność produktów, wygodne opakowania oraz świeżość produktu. Po prostu jakość bez kompromisów. Hasło marki to „Przysmaki grzybowe”.
Smaczne, gotowe… i już
Grzyby pakowane są w wygodne opakowania: tacki plastikowe lub aluminiowe z banderolą oraz przezroczyste torebki z kartonetką. Są niezwykle łatwe w przygotowaniu, wystarczy wyjąć je z opakowania, przygotować według przepisu lub zwyczajnie podsmażyć, albo ugotować i cieszyć się doskonałym smakiem. Do białych pieczarek, pokrojonych w ćwiartki dołączone są najbardziej popularne sosy gotowe: czosnkowy, śmietanowy i serowy. – Współczesny konsument poszukuje nowych, ciekawych smaków, wygodnych opakowań, dlatego podążając za potrzebami konsumenta, chcemy inspirować go do zastosowania świeżych i egzotycznych grzybów w swojej kuchni – mówi Ewa Michalak, wiceprezes Zarządu firmy Okechamp SA. – Na opakowaniach znajdują się też propozycje zastosowania kulinarnego produktu, przepisy oraz dodatkowe informacje o zaletach zdrowotnych grzybów – dodaje Ewa Michalak.
Najwyższa jakość
Precyzyjna kontrola produkcji oraz unikalny system mycia grzybów gwarantują najwyższą jakość oferowanych konsumentowi produktów. Zastosowanie najnowszych technologii pozwala na osiągnięcie najwyższej jakości, na której tak zależy zarówno nam jak i klientom – mówi Ewa Michalak. – Pozwala nam się to wyróżnić również na rynkach europejskich, na które marka Fresh 4 Seasons, mamy nadzieję, trafi w niedalekiej przyszłości – zaznacza Ewa Michalak.
Bezkonkurencyjność
Dotychczas w Polsce nie było marki oferującej grzyby świeże, tym bardziej grzyby egzotyczne. Firma Okechamp SA proponując Fresh 4 Seasons, oferuje konsumentom zupełnie nową jakość zastosowań grzybów w codziennej kuchni. Grzyby nie tylko mają świeży, pyszny smak, ale również wyglądają apetycznie.
Marka startuje w Tesco
Podczas tegorocznych targów rynku FMCG w Berlinie, firma Okechamp SA nawiązała współpracę z siecią Tesco. W wyniku rozmów uzgodniono, że grzyby Fresh 4 Seasons będą sprzedawane w sklepach Tesco w Polsce. Nie jest to jednak marka własna sieci. Kolejnym, naturalnym etapem budowy sieci sprzedaży będą kolejne kanały tradycyjnego i nowoczesnego handlu.