The “Thai Lemonade” – autorstwa Aki Wanga
- 50 ml Belvedere Cytrus
- Odrobina świeżej kolendry
- Mały kawałek imbiru
- Odrobina syropu cukrowego
- 20 ml soku z limonki
|
Wymieszaj kolendrę z syropem i imbirem w wysokiej szklance. Dodaj resztę składników i przykryj wszystko skruszonym lodem. Następnie wymieszaj składniki długą łyżką koktajlową i ponownie nałóż na szczyt warstwę kruszonego lodu oraz dolej odrobinę wody mineralnej.
The „Belvedere Mellow” (numer jeden w zadaniu gastronomicznym) Aki Wang
- Belvedere Vodka
- Garść liści shiso
- Połówka jabłka
- 8 winogron
- Odrobina soku jabłkowego
- 15 ml Sauvignon Blanc
|
Rozgnieć liście shiso z jabłkiem i winogronami. Dodaj resztę składników i wymieszaj w shakerze z dodatkiem kruszonego lodu. Przelej wszystko do schłodzonego kieliszka typu Martini i udekoruj pomarańczą oraz twistem z limonki.