The „From the Thames to Taiwan” koktajl stworzony przez Aki Wanga i Jake’a Burgera
- 50 ml Belvedere Pomarańcza
- 25 ml Belvedere Vodka
- 1 całe, świeże jabłko
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 15 ml syropu chili
- Odrobina Angostury
|
Wymieszaj jabłko z syropem chili i rozmarynem. Dodaj resztę składników i wymieszaj z kostkami lodu. Przelej wszystko do schłodzonego kieliszka typu Martini i udekoruj rozmarynem oraz połówką pomarańczy.
The „Mazovian Kometa” – przygotowany przez Andrew Griffiths z klubu Cookie w Melbourne
- 50 ml Belvedere Vodka
- 3 drobne pasemka szafranu
- 1 laska wanilii
- 3 łyżki dżemu z maliny moroszki
|
Pozwól, aby dżem osiadł na dole szklanki i dodaj odrobinę wódki Belvedere. Dodaj resztę składników i wymieszaj z kostkami lodu. Przelej do schłodzonego kieliszka typu Martini i udekoruj maliną moroszką.