|
Debiutujący na polskim rynku „koncentrat z bażantem” to gesty przecier z mięsistych pomidorów pochodzących wyłącznie z węgierskich upraw. Dzięki procesowi pasteryzacji pomidorowa pasta nie traci naturalnych witamin, zachowuje świeżość i cieszy pomidorowym smakiem. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów ani substancji dodatkowych. Gęsta konsystencja to gwarancja dużej zawartości pomidorów w produkcie, nie mniej niż 22-24%. Koncentrat spod znaku Złotego bażanta jest dostępny na rynku w puszkach o gramaturze 150 i 70 gram. Koncentrat kupimy w soczysto czerwonych puszkach każdorazowo z wizerunkiem charakterystycznego złotego bażanta na opakowaniu.
Od 1934 roku z jakością po zdrowie
Marka koncentratu Aranyfacan jest znana konsumentom w Europie od 1934. Od 70 lat koncentrat sygnowany wizerunkiem Złotego Bażanta stanowi sztandarowy i narodowy specjał kuchni węgierskiej dla kucharzy rozsianych na całym swiecie. Koncentrat pomidorowy Aranyfácán jest wynikiem zasłynięcia uprawy pomidorów w okolicach Hatvan z przełomu XIX i XX wieku, wykorzystując zalety regionu otworzono fabrykę pomidorów w Hatvan gdzie produkcja koncentratu pomidorowego stała się tradycją i chlubą tego regionu. Badania rynku wykazały jednoznacznie, że marka Aranyfácán i rodzina produktów należy do najbardziej rozpoznawalnych, najchętniej spożywanych i lubianych marek na Węgrzech.
Laureat Bażant
Koncentrat pomidorowy Aranyfácán zdobył zaszczytny tytuł Produktu Hungarikum. Hungarikum to typowo węgierski produkt, za którym stoi znamienita przeszłość, tradycyjne receptury, wysoka i stała jakości, znany zarówno w kraju jak i zagranicą i do dnia dzisiejszego zachowujący wszystkie atuty. Obok takich produktów jak: cebula z Mako, papryka kalocsai, wino Tokaj, czy kiełbasa gyulai, do tej rodziny należy też Aranyfácán.
Z racji nie używania w procesie produkcji żadnych konserwantów i substancji dodatkowych produkty „Aranyfácán” biorą udział w akcji przyjazne dla serca i w roku 2003 zdobyły nagrodę Węgierskiego Domu Jakości. Aranyfácán w roku 2005 zdobył również Wielką Nagrodę Produktów Węgierskich.
|