|
Zmienioną grafikę opakowania wyróżnia tło w kolorze głębokiego, czekoladowego brązu, nowy wizerunek podpisu Emila Wedla oraz zdjęcie eleganckiego podwieczorku skomponowanego z filiżanki wypełnionej po brzegi przepysznym kakao od Wedla w towarzystwie apetycznego, czekoladowego ciasta. Dodatkowo każde opakowanie zawiera jeden z dziewięciu oryginalnych wedlowskich przepisów na czekoladowe desery oraz ciekawostki z historii „napoju bogów”, jakim już Aztekowie nazywali czekoladę.
Jednak wyjątkowość Wedlowskiego Kakao nie tkwi jedynie w nowym opakowaniu. O jego niezmiennej jakości świadczy wieloletnie przywiązanie i sympatia kilku pokoleń Pań kupujących właśnie kakao od Wedla z myślą o rodzinnym śniadaniu lub pysznych czekoladowych podwieczorkach.
W czym tkwi tajemnica popularności i jakości kakao od Wedla?
Z pewnością w unikatowym procesie jego powstawania. Jest to jedyne kakao na polskim rynku, które nie powstaje z półproduktów, ale tradycyjnie od ziarna po produkt finalny w jednej fabryce. Od momentu przyjazdu ziaren kakaowca z Afryki, poprzez ich uważną selekcję, prażenie, palenie i łuskanie aż do uzyskania kakao – wszystko odbywa się pod bacznym okiem specjalistów w fabryce Wedla na warszawskiej Pradze. Okoliczni mieszkańcy dobrze wiedzą, kiedy powstaje wedlowskie kakao. W chwili wypalania ziaren nad okolicą unosi się słodki aromat czekolady.
Jak najlepiej smakuje kakao od Wedla?
BLOK CZEKOLADOWY
Składniki:
25 dag masła, 1 szklanka cukru, ½ szklanki wody, 3 łyżki wedlowskiego kakao, 3 szklanki mleka w proszku, 3 opakowania (300 g) herbatników, rodzynki, orzechy
1. Masło, wodę i kakao podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia się składników. Na małym ogniu gotuj po tym jeszcze 5-7 min.
2. Do masy dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.
3. Dodaj pokruszone herbatniki, rodzynki, pokrojone orzechy.
4. Przełóż masę do wysokiej prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Po wystygnięciu włóż na godzinę do lodówki.
|