Czy próbowaliście smakować kolory? Producent farb, marka Beckers, namawiając do szukania ciekawych inspiracji proponuje apetyczną zabawę. Pomysł dotyczy przygotowania dań łączących w sobie różnorodne kolory i smaki. Urozmaicone potrawy przyciągają bowiem nie tylko swoim aromatem i smakiem, ale też barwą. Poprzez właściwy dobór składników i zwrócenie uwagi na kompozycję kolorystyczną potrawy te stają się wyjątkowe. Przy odrobinie wytrwałości możemy odkryć nieznane nam dotąd smaki...
Podobnie może być w przypadku kolorystyki naszego mieszkania. Wprowadźmy do niego nowe, odważne barwy i cieszmy się wnętrzem, które jest odzwierciedleniem naszego nastroju, czy osobowości! Marka Beckers przedstawia przepisy, które są odwzorowaniem 4 kompozycji kolorów z jesienno-zimowej kolekcji Secret. Sprawdźmy, jaką radość możemy czerpać z jedzenia urozmaiconych, kolorowych potraw, a następnie przenieśmy te barwne pomysły na nasze ściany. Dajmy ponieść się kolorom i smakujmy je.
Sałatka z kurczaka i mango
Hot, tworzą kolory leaf (zdecydowana zieleń), beach (piaszczysta żółć) i hot (soczysty róż). Połączenie tych trzech barw tworzy kompozycję, nastrojem nawiązującą do ciepłych słonecznych dni lata i szalonej zabawy. W zimowe wieczory pozwala zapomnieć o niskich temperaturach...
- 1 średniej wielkości pierś kurczaka
- 1 dojrzałe mango
- 1/2 szklanki sera mozzarella (mini)
- garść rukoli
- 3 łyżki żurawiny
- 1/2 szklanki śmietany
- oregano, bazylia
- sól i pieprz
Pierś kurczaka posypać ziołami i przyprawami. Upiec do miękkości w folii aluminiowej w piekarniku rozgrzanym do 180°C (ok. 35 min.) Mięso ostudzić, podzielić na mniejsze części odrywając paseczki wzdłuż włókien. Mango obrać, pokroić w plastry. Mozzarellę odcedzić. Rukolę umyć i osuszyć. Wymieszać żurawinę i śmietanę na gładki sos. Na talerzach ułożyć rukolę, mięso kurczaka, plastry mango i kulki mozzarelli. Ozdobić kleksami sosu żurawinowego.