|
Gęsty, naturalny Jogurt Milandia to kolejna propozycja z gamy produktów z dodatkiem serka Mascarpone, w których specjalizuje się Piątnica. Powstaje wyłącznie z naturalnych składników: jogurtu z mleka pasteryzowanego, mascarpone oraz żywych kultur bakterii jogurtowych. Nie zawiera żadnych konserwantów, zagęstników, wzmacniaczy smaku, aromatów, barwników ani stabilizatorów. Dzięki dodatkowi mascarpone, Jogurt Milandia ma kremową konsystencję oraz wyjątkowe walory smakowe, co zdecydowanie wyróżnia go na tle innych produktów tej kategorii.
Jogurt Milandia o charakterystycznej dla jogurtów typu śródziemnomorskiego gęstej konsystencji ma wszechstronne zastosowanie w kuchni – zarówno w przekąskach, daniach głównych, jak i deserach. Doskonale wyważone proporcje jogurtu i mascarpone pozwoliły na uzyskanie lekko śmietankowego, niepowtarzalnego smaku, dlatego Jogurt Milandia polecany jest do wiosennych sałat i sałatek. Zastępując nim śmietanę czy majonez, mamy pewność, że jogurt zachowa odpowiednią konsystencję i nie „rozpłynie się” w połączeniu z innymi składnikami, a przy tym gwarantuje doskonały smak i apetyczny wygląd potrawy. Jest również idealną bazą do przygotowania sosów na zimno, takich jak np. grecki sos tzatziki − niezastąpiony dodatek do grillowanych mięs czy warzyw. Dodatkową zaletą Jogurtu Milandia jest to, że nie rozwarstwia się w wysokich temperaturach, dlatego z powodzeniem możemy przygotować z niego kremowe sosy serwowane na ciepło do mięs, ryb czy makaronu.
Jogurt Milandia to idealny produkt dla tych, którzy szukają inspirujących pomysłów na zdrowe, urozmaicone ciasta i desery. Z powodzeniem możemy zastąpić Jogurtem Milandia ser twarogowy w ciastach pieczonych, a serki homogenizowane − w sernikach na zimno. Można też przygotować na jego bazie orzeźwiające koktajle z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Pożywny i energetyczny deser, szczególnie popularny w Grecji, otrzymamy po dodaniu do jogurtu łyżki miodu.
|