|
Skłaniki:
1 paczka ziemniaczków McCain Crunchy Wedges
600 g polędwiczek wieprzowych
160 g boczku w cieniutkich plasterkach
1 cebula (60 g)
1 mała cukinia (100 g)
1 łyżka masła
4 liście szałwii
200 g pieczarek
1 łyżeczka musztardy Francuskiej (gruboziarnistej)
200 ml śmietany
Sól, pieprz
Cytryna
Przygotowanie
1. Plasterki boczku ułożyć na folii spożywczej obok siebie tak, aby lekko na siebie nachodziły. Schab posmarować musztardą, posypać pieprzem i owinąć boczkiem pomagając sobie folią spożywczą. Na koniec folię usunąć.
2. Cebulę obrać, odciąć ogonki i pociąć wzdłuż w ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę rozwarstwić. Cukinię pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm.
3. Ziemniaczki McCain Crunchy Wedges ugrillować.
autor: / źódło: / opracowanie:
McCain
|