|
Składniki:
1 paczka ziemniaczków McCain Crunchy Wedges
250 g kremowego twarożku
50 ml mleka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczki mielonego kuminu
Ocet winny
1 pęczka natki pietruszki
1 młoda cebulka (60 g)
1 czerwona papryka (250 g)
1 żółta papryka (250 g)
1 duża cukinia (250 g)
1 bakłażan (300 g)
50 ml oliwy z oliwek
pieprz
sól
Przygotowanie:
1. Czosnek obrać ze skórki, rozgnieść, posypać łyżeczką soli i rozetrzeć na gładkie puree. Pietruszkę umyć, osuszyć, oberwać listki i posiekać.
2. Razem z twarożkiem wymieszać czosnek, mleko, pieprz, kumin i ocet winny. Na koniec dodać cebulkę pociętą w drobne pierścienie.
3. Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i obie połówki rozkroić raz jeszcze na pół. Z bakłażana i cukinii odciąć końcówki i pokroić wzdłuż
w plastry grubości ok. 1 cm.
4. Ziemniaczki McCain ugrillować.
5. Warzywa posmarować z obu stron oliwą i opiekać na grillu z obu stron. Przed podaniem ściągnąć skórę z papryki.
6. Podawać razem z ziemniaczkami i czosnkowym twarożkiem.
autor: / źódło: / opracowanie:
McCain
|