|
Składniki:
pierś z indyka - 400 gramów Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie suszone śliwki - 8 sztuk ser camembert - 200 gramów gorzka czekolada - 10 gramów sok pomarańczowy - 3 łyżki ketchup ognisty Hellmann's - 5 łyżek olej słonecznikowy - 100 mililitrów
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Następnie pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera oraz jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi. Mięso panieruj w Fix Nuggetsy Knorr według wskazówek z opakowania, po czym obsmaż na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Sok pomarańczowy połącz z ketchupem, dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę, a następnie sos z opakowania Fix Knorr. Kotleciki podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami.
|