|
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 5 jaj
- Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr - 1 kostka
- 100 g serka naturalnego Rama Creme Bonjour
- świeży koperek
- czerwony kawior i/lub czarne oliwki
Przygotowanie:
1. Ugotuj jaja na twardo, a następnie przekrój na połowy. Aby stabilnie ułożyć je na talerzu, możesz ściąć wystające końcówki.
2. Wydrąż następnie żółtka i połącz z serkiem, majonezem i łososiem. Użyj do tego miksera lub blendera. Jeśli nie posiadasz takich urządzeń, możesz również posiekać wszystkie składniki ostrym nożem.
3. Do tak przygotowanej masy dodaj bazylię i przełóż całość do rękawa cukierniczego. Za pomocą ozdobnej końcówki wyciskaj różyczki do wydrążonych jajek. Udekoruj poszatkowanym szczypiorkiem, kawiorem lub kawałkami oliwek.
Rada: Do dekorowania potrawy warto zaprosić dzieci, które z ochotą będą wykonywać z farszu ciekawe kształty.
|