| 
	
	
	 
	Składniki:
 miąższ dyni - 60 dekagramów mleko kokosowe - 2 szklanki Bulionetka Bulion drobiowy Knorr sos rybny - 2 łyżki szalotka - 3 sztuki garść liści kolendry dymka - 1 sztuka czarny pieprz mielony 
 
 Zupa dyniowo-kokosowa - Sposób przygotowania:
 1. Przysmaż szalotki na oleju.
 2. Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.
 3. Przygotuj 0.5 l bulionu z wody i Bulionetki Knorr.
 4. Do dużego garnka wlej mleko oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (ok. 10 minut). 
 5. Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.		 
	 
		
		
	
	
	 |