Wracając do domu po całym dniu spędzonym w pracy, wiele zmęczonych osób nerwowo myśli o tym, z czego może stworzyć jakiś szybki posiłek. Prawdą jest, że wyłącznie ci najlepiej zorganizowani przygotowują obiad z wyprzedzeniem... Jeśli wychodzimy poza koncepcję zrobienia kanapek lub zamówienia przez telefon jedzenia typu fast food oznacza to, że choć trochę cenimy zdrowie i mamy odrobinę kulinarnej wyobraźni. Właśnie z myślą o takich zapracowanych, ale dbających o zdrowie osobach firma Globus Polska przygotowuje swoje mrożonki. Można je kupić w pobliskim sklepie i w ciągu kilkunastu minut przygotować pełnowartościowy, smaczny posiłek.
Do szerokiej oferty produktów Felco należy mrożona zupa „Złota jesień”, zainspirowana jedną z najbardziej uroczych pór roku w Polsce. Produkt łączy w sobie wszystko to, co najlepsze: bogactwo smaku warzyw oraz wiele witamin i minerałów. Kompozycja „Złotej jesieni” powstała z połączenia marchwi, ziemniaków, brukwi, kalarepy, kalafiora, brokułów, fasoli szparagowej, pora, seler i pasternaka. Sposób przygotowania tej zupy zależy oczywiście od indywidualnych upodobań. Sprawdzonym pomysłem producenta na atrakcyjne wzbogacenie mrożonki „Złota jesień” jest podanie jej z chipsami boczkowymi.
Informacja dla zabieganych i głodnych: przygotowanie tej wersji mrożonej zupy „Złota jesień” również nie jest czasochłonne! Zupa przyjemnie zaspokaja głód, dostarczając przy tym miłych dla podniebienia wrażeń.
Do przygotowania „Złotej jesieni” z chipsami boczkowymi dla czterech osób potrzebne będzie:
- 900g mieszanki warzywnej „Zupa Złota jesień Felco” (dwa opakowania)
- 250g wędzonego boczku
- 2 litry bulionu drobiowego
- sól i pieprz do smaku
|
Wędzony boczek należy pokroić w cienkie plasterki i upiec w piekarniku. Można to zrobić wieczorem dzień wcześniej, aby po powrocie z pracy następnego dnia chipsy były już gotowe do podania. Wtedy wystarczy tylko gotować mieszankę „Złota jesień” w bulionie przez 5 minut. Następnie zupę można doprawić do smaku i przelać do talerza, dodając aromatyczne i chrupiące chipsy boczkowe.