|
Puszyste gofry biszkoptowe EMIX są oferowane teraz w nowym, kolorowym i estetycznym opakowaniu, które zawiera 500 gram gotowego proszku gofrów.
Z jednego opakowania możemy otrzymać 10 - 12 przepysznych, puszystych i aromatycznych gofrów. Upieczone na złoto gofry podaj z cukrem pudrem, dżemem i koniecznie z bitą śmietaną. Polecamy śmietanę „Śnieżka błyskawiczna” firmy EMIX, ponieważ zawsze się udaje i nigdy się nie zwarzy.
Od dzisiaj możesz przeżywać kulinarną przygodę lata przez cały rok. Gofry biszkoptowe firmy EMIX przygotujemy w domu w 15 minut.
Przepis na gofry:
Krok pierwszy:
Zawartość torebki gofrów biszkoptowych EMIX wsyp do miski. Dodaj 500ml wody oraz 125ml oleju roślinnego. Całość mieszaj elektrycznym ubijakiem na najwyższych obrotach przez kilka minut do otrzymania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Krok drugi:
Przygotowane ciasto wylewaj porcjami na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem gofrownicę i piecz na złoty kolor około 4-5 minut. Upieczone gofry można podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, dżemem lub innymi dodatkami według uznania.
Dobra rada: przed każdym kolejnym gofrem wysmaruj gofrownicę olejem – najlepiej przy użyciu pędzelka!
Gofry pod pierzynką:
Wersja a la „Dolce Vita”- Ciepłe gofry odstaw na 5 minut tworząc daszek, niech odrobinę przestygną. W międzyczasie przygotuj bitą śmietanę np. Śnieżka EMIX, kawałki owoców (np.: truskawki), a także wiórki kokosowe i rodzynki. Na gofry nakładaj bitą śmietanę, owoce. Wszystko posyp wiórkami kokosowymi i rodzynkami!
Smacznego!
Gofry biszkoptowe EMIX 500 g. – średnia cena w sklepie 3,35 zł
Śnieżka błyskawiczna 60 g.- średnia cena w sklepie: 1,20 zł
autor: / źódło: / opracowanie:
Emix
|