w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Musztardy dla koneserów smaku
data publikacji: 21-03-2011 r.
Zgrabny słoiczek, finezyjna grafika, wyrafinowane smaki i wyjątkowe dodatki – tak kobiece są najnowsze musztardy Specialite KAMIS...
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
z żurawiną, z płatkami wędzonej papryki, z czerwonym winem, z rodzynkami i miodem, z curry. To najnowsza, unikalna linia musztard KAMIS Specialite, która obejmuje 5 nowych produktów. Bogata i zróżnicowana oferta wyjątkowych smaków, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Musztarda Specialite Kamis z żurawiną, z curry i z czerwonym winem to pierwsze i jedyne takie propozycje na rynku polskim. Wszystkie musztardy w tej linii stanowią wyrafinowany i smaczny dodatek do dań na zimno i ciepło, do mięs pieczonych i grillowanych, jako składnik sosów.

Musztarda Specialite KAMIS z żurawiną
Jest to łagodna musztarda o kremowej konsystencji z dużymi kawałkami żurawiny o lekko słodkim smaku. To jedyna musztarda z żurawiną na polskim rynku. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs pieczonych serwowanych zarówno na zimno, jak i na gorąco. Żurawina świetnie pasuje do mięs, jest smaczna i bardzo zdrowa. Stanowi źródło błonnika, wapnia, fosforu, jodu, witaminy C, B1, B2 oraz soli mineralnych. Od wielu lat jest stosowana w medycynie naturalnej do leczenia chorób z nerek i pęcherza moczowego.
Musztarda Specialite KAMIS z żurawiną, 125 g, cena na półce: 5 zł

Cielęcina pieczona z estragonem w sosie cumberland
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania 2 godz. + czas marynowania
1 kg udźca cielęcego
2-3 łyżki soku z pomarańczy
3-5 łyżek galaretki porzeczkowej
100 g chrzanu
75 g masła
75 ml wina słodkiego
cukier
Produkty KAMIS:
2 łyżki Musztardy z żurawiną Specialite
Pieprz biały mielony
Estragon
Sól morska w młynku

Cielęcinę oprósz solą, pieprzem, estragonem, dokładnie posmaruj masłem, odstaw w chłodne miejsce na 12 godz. Następnie piecz 1,5 godz. w temp. 175 st. Do chrzanu dodaj pozostałe składniki dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku, odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce.

Musztarda Specialite KAMIS z płatkami wędzonej papryki
Jest to lekko pikantna musztarda z płatkami czerwonej papryki, które nadają jej ciekawy wędzony posmak. Ma apetyczny, intensywny czerwono-pomarańczowy kolor. Stanowi doskonały dodatek do grillowanych potraw. Wędzona papryka świetnie komponuje się ze smakiem musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z płatkami wędzonej papryki, 125 g, cena na półce: 5 zł

Polędwiczka wieprzowa z boczkiem i korniszonami aromatyzowana wędzoną papryką
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
Polędwiczka wieprzowa 500 g
Boczek wędzony w plastrach 200 g
Korniszony 1 słoiczek
Oliwa 2-3 łyżki
Produkty KAMIS:
2-3 łyżki musztardy z płatkami wędzonej papryki Specialite
Majeranek
Pieprz czarny

Polędwiczki pokrój na porcje, rozklep, posmaruj musztardą z płatkami wędzonej papryki, oprósz z jednej strony majerankiem, przykryj plasterkiem boczku, połóż korniszony, mocno zawiń. Tak przygotowane polędwiczki oprósz solą, pieprzem, posmaruj oliwą, odstaw na kilka godz. Smaż na grillu ok. 25 minut.

Musztarda Specialite KAMIS z rodzynkami i miodem
Jest to łagodna musztarda o lekko słodkim smaku z dodatkiem rodzynek, miodu naturalnego i powideł śliwkowych. Ma apetyczną, kremową konsystencję. Stanowi idealny dodatek do mięs i drobiu oraz jest polecana jako składnik sosów do sałatek. Smak miodu, rodzynek i powideł wzbogaca i uszlachetnia smak musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z rodzynkami i miodem, 125 g, cena na półce: 5 zł

Cykoria z wędzonym łososiem i kremem miodowo-musztardowym
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut
2 cykorie
400 g wędzonego łososia
100 g twarożku
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki miodu
50 g masła
Produkty KAMIS:
3 łyżki Musztardy z rodzynkami i miodem Specialite
Sól morska w młynku
Pieprz biały mielony

Twarożek zmiksuj z miodem, jogurtem i musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Liście cykorii delikatnie przesmaż na maśle. Na każdym ułóż wędzonego łososia i łyżkę kremu. Podawaj z cytryną.

Musztarda Specialite KAMIS z czerwonym winem
Jest to gruboziarnista musztarda na bazie czerwonego wina o wyrafinowanym, słodko-winnym smaku. Stanowi idealny dodatek do mięs podawanych na zimno oraz wędlin, a także jest polecana jako dodatek do sosów mięsnych i do sosów sałatkowych winegret. Czerwone wino doskonale komponuje się ze smakiem musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z czerwonym winem, 125 g, cena na półce: 5 zł

Ragout z dziczyzny z grzybami
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 90 minut + czas marynowania

500 g łopatki lub karkówki z dzika
100 g kurek
100 g borowików
100 g wędzonego boczku
300 g ziemniaków
2 cebule
Produkty KAMIS:
3-5 łyżek Musztardy z czerwonym winem Specialite
5-7 owoców Jałowca
1 łyżeczka Rozmarynu
Pieprz czarny
Sól morska w młynku

Mięso z dzika pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 48 godz. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli, podlej wodą i duś na małym ogniu ok. 75 minut. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.

Musztarda Specialite KAMIS z curry
Jest to łagodna musztarda z dodatkiem curry o charakterystycznym orientalnym smaku. Orientalny smak nadają jej przyprawy, które składają się na mieszankę curry: kurkuma, kolendra, kozieradka, czosnek, kmin rzymski, papryka słodka, cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatołowa i chili. Musztarda ma apetyczny, żółty kolor i gładką, jedwabistą konsystencję. Stanowi idealny dodatek do potraw z drobiu i wieprzowiny. Jest to jedyna musztarda z curry na polskim rynku.
Musztarda Specialite KAMIS z curry, 125 g, cena na półce: 5 zł

Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym z curry
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
400 g piersi z kurczaka
150 g filetu z łososia
200 g śmietanki 30%
50ml białego wina
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Produkty KAMIS:
2-3 łyżki Musztardy z curry
Pieprz biały
Sól morska w młynku

Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę z curry, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj natkę pietruszki, dopraw do smaku.


autor: / źódło: / opracowanie:
Kamis S.A.
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



zaloguj się aby napisać pierwszy komentarz do artykułu Musztardy dla koneserów smaku



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Ślubny manicure
Ślubny manicure
Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien
3 rzeczy, których Twoje dziecko nie nauczy się z podręczników
Jak zacząć szukać nowej pracy po zwolnieniu?
Fleksitarianizm
Piekarnik czy kuchnia wolnostojąca?
Historia, która musiała trafić na ekrany!
Możesz wszystko, co tylko sobie wyobrazisz.

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB