|
Danie dla czterech osób
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
· 1 Bulionetka bulion drobiowy KNORR
· 0,5 l pomidorów pelatii
· 4 pomidory
· 2 ogórki
· Papryka czerwona i żółta po 1szt.
· 1 cebula
· 2 ząbki czosnku
· 1 papryczka chilli
· Kilka czarnych oliwek do dekoracji
· 0,2 l kwaśniej śmietany 36% lub gęsta Rama Cremefine
· 2 sztuki Przyprawy w mini kostkach Bazylia KNORR
Sposób wykonania:
W pół litra wody zagotuj Bulionetkę KNORR, a następnie wystudź. Świeże pomidory sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Ogórki obierz ze skórki i wytnij pestki. Paprykę oczyść z nasion. Do bulionu dodaj pomidory z puszki, połowę ogórka, paprykę, świeże pomidory, czosnek oraz papryczkę chilli. Całość dokładnie zmiksuj, ewentualnie ponownie dopraw. Tak przygotowaną zupę możesz odstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się dobrze połączyły. Pozostałą połowę ogórka oraz cebulkę pokrój w drobną kosteczkę, dodaj do gazpacho. Śmietanę dopraw mini kostką KNORR. Gazpacho podawaj z kleksem śmietany lub Rama Cremefine, udekorowane plastrami oliwek i skropione oliwą z oliwek.
|