|
Prozdrowotne właściwości żurawiny odkryto już wiele lat temu. Najpierw stosowano ją z powodzeniem w ziołolecznictwie jako antidotum na choroby nerek i zapalenie dróg moczowych. Jak się okazało, to nie jedyna dziedzina, w której żurawina może stać się sprzymierzeńcem człowieka w trosce o zdrowie. Owoce tej rośliny są bogate w naturalne pokłady witaminy C, przez co uzupełnianie posiłków o żurawinę skutecznie podnosi odporność organizmu. Wyjątkowe właściwości żurawiny sprawiły, że trafiła ona do grupy roślin o działaniach prozdrowotnych, a w dowód uznania w USA powstało jej muzeum - Cranberry World Visitors’ Center.
O Żurawinie suszonej Siesta z pewnością nie powinny zapominać osoby przestrzegające diety. Już garść żurawiny dziennie pozwala skutecznie usunąć toksyny z organizmu i usprawnić przemianę materii.
Żurawina nie tylko jest zdrowa ale również wybornie smakuje. W polskiej kuchni staje się ona coraz bardziej powszechna. Konsumenci odkryli niezwykłe walory tego produktu i wykorzystują go bardzo wszechstronnie, jako dodatek do mięs, sosów, sałatek i deserów. Amatorzy żurawiny często zwracają uwagę na fakt, iż dodana do mięsa skutecznie przedłuża jego trwałość. Ten produkt nadaje się także idealnie jako drobna przekąska pomiędzy głównymi posiłkami.
Każde opakowanie Żurawiny suszonej Siesta posiada specjalny paseczek samoprzylepny, który pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie paczki bez obawy o utratę naturalnych właściwości tych dorodnych owoców. Konsumenci spragnieni nowych kulinarnych eksperymentów znajdą na rewersie opakowania przepis na wyśmienity sos żurawinowy.
|