|
2 kostki Bulionu na Żeberkach WINIARY
1/2 główki kapusty białej (500 g)
1 marchew
1 cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
Bulion rozpuścić w 1,5 l wody. Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju. Do Bulionu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut. Masło stopić i zasmażyć z mąką, połączyć z zupą. Doprawić solą. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Podawać z ziemniakami lub chlebem.
Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 20 minut
autor: / źódło: / opracowanie:
Winiary
|