Sposób przyrządzenia:
Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry. Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce - czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Lista zakupów:
- 400 g wątróbek drobiowych
- 80 g boczku w plastrach
- 80 g pomidorów cherry
- 60 g suszonych śliwek
- 8 patyczków do szaszłyków
- 3 łyżki miodu
|
Przyprawy KAMIS:
- 0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista
- 1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej
- 2 łyżki Musztardy Francuskiej
|