Składniki na 4 porcje:
- 800 g Pomidorów całych bez skórki
- 2 łyżki oliwy
- 50 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżka Vegety Pikantnej
- 50 ml białego wina
|
Przygotowanie: Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, rozdrobnione pomidory i Vegetę pikantną. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Gotować, stopniowo dolewając wody, aż potrawa osiągnie pożądaną gęstość. Gotową salsę posypać świeżą bazylią.
Serwowanie: Ciepłą salsę można podawać z kopytkami, spaghetti lub z innego rodzaju kluskami.
Składniki odżywcze dla jednej porcji Salsy na ostro:
- białko - 8,37 g
- węglowodany - 44,28 g
- błonnik - 9,35 g
- tłuszcze - 7,99 g
- cholesterol - 0,00 mg
|