Słodkie lub wytrawne. Z cynamonem lub imbirem. Naturalnie lekkie. Pierwsze zdrowe chipsy owocowo-warzywne Kamis Fit up!
Dzieci uwielbiają przekąski. Batonik, lody, ciasteczka, chipsy. Pyszne lecz posiadające niewiele wartości odżywczych, nie licząc oczywiście kalorii, który zawierają aż nadto. Niestety słodkie „puste kalorie’ często przegrywają ze zdrowymi przekąskami, owocami i warzywami. Jak przekonać dzieci do atrakcyjności tych produktów? Można zaproponować im chipsy, pod warunkiem że będą to chipsy owocowo-warzywne Kamis Fit up! Idealna alternatywa dla słodkości i pewność, że Twoje dziecko codziennie będzie chrupało pełne witamin i mikroelementów owoce i warzywa. I ulubionej formie – chipsów.
Kamis Fit up! to pierwsza na rynku linia naturalnych produktów bez soli i wzmacniaczy smaku, z dodatkiem błonnika, która pomaga utrzymać właściwą, racjonalną dietę, a dzięki składnikom znajdującym się w ziołach, przyprawach, owocach i warzywach – korzystnie wpływa na zdrowie, urodę i witalność. Kamis Fit up! Crisps czyli chipsy owocowe i warzywne to cztery produkty, które łączy wyjątkowa chrupkość, unikalne walory smakowe oraz naturalne właściwości odżywcze świeżych owoców i warzyw. Kamis Fit up!Crisps są w pełni naturalnym źródłem witamin i błonnika, a co najważniejsze nie zawierają soli, cukru oraz substancji wzmacniających smak i aromat. Owocowe i warzywne chipsy są kruche, chrupiące, delikatne i cieniutkie – tak jak tradycyjne chipsy, ale w przeciwieństwie do nich – są absolutnie zdrowe, naturalne i niskokaloryczne, dzięki czemu można ją chrupać bez konsekwencji dla linii! Kamis Fit up! Crisps dostępne są: w wersji owocowej, na słodko: Chrupiące Jabłko naturalne oraz Chrupiące Jabłko z cynamonem, w wersji warzywnej, o wytrawnym smaku: Chrupiące Buraczki winegret oraz Chrupiąca Marchewka z imbirem.
Dzięki unikalnej technologii produkcji oraz swoim właściwościom zdrowotnym, chipsy owocowe i warzywne Kamis Fit up! zachowują wszystkie wartości odżywcze i zdrowotne charakterystyczne dla świeżych owoców i warzyw. Dlatego są polecane dla całej rodziny, również dla dzieci i kobiet w ciąży, jako źródło naturalnego błonnika. Błonnik zapewnia właściwą pracę jelit oraz zmniejsza łaknienie, pomagając tym samym utrzymać prawidłową wagę ciała. Zalecana dzienna dawka błonnika to od 27 do 40 g. Niepowtarzalny smak i wysoka jakość tych produktów to zasługa innowacyjnego procesu wytwarzania suszonych warzyw i owoców, zwana z ang. puffing.