Sześć gęstych, naturalnych zup, zawierających duże kawałki warzyw, czeka na odkrycie przez smakoszy. Wystarczy je podgrzać, by na stole pojawiły się talerze parującej zupy.
Przygotowane na bazie źródlanej wody, wzbogacone o duże kawałki świeżych warzyw i pożywnego mięsa oraz zioła zupy Łowicz stanowią pożywny, domowy posiłek.
Zupy nie zawierają konserwantów i są gotowe do spożycia bezpośrednio po podgrzaniu. Nie trzeba ich gotować ani doprawiać. Stanowią idealne danie dla osób spragnionych domowego jedzenia, a nie mających czasu lub ochoty na gotowanie.
Pomidorowa liderem
Tradycyjne, polskie smaki zup Łowicz zaspokoją najbardziej wybredne gusta. Na początek Łowicz proponuje bowiem sprawdzone receptury zup, które my Polacy lubimy najbardziej:
- zupa pomidorowa z ryżem i z mięsem kurczaka
- zupa ogórkowa z kawałkami mięsa wieprzowego (karczek)
- zupa jarzynowa z dużymi kawałkami warzyw
- zupa grochowa z kawałkami wędzonej kiełbasy
- żurek domowy z kawałkami wędzonej kiełbasy
- zupa pieczarkowa z mięsem kurczaka
Smaki gotowych zup Łowicz zostały wybrane na podstawie badań popularności zup wśród Polaków.
Polacy najchętniej wybierają na obiad zupę pomidorową (77%). Dużym powodzeniem cieszą się też: ogórkowa (35%), jarzynowa (27%) i grochowa (16%).
Unikalna saszetka
Każda z sześciu zup Łowicz zapakowana jest w aluminiową, stojącą saszetkę. Opakowanie „easy tear” zapewnia łatwe otwieranie, a kształt i miękka forma saszetki gwarantują wygodne i bezpieczne przechowywanie.
Mały format opakowania o objętości 0,5l jest stworzony z myślą o potrzebach jedno- i dwuosobowych gospodarstwach domowych. Pojemność opakowania wystarcza bowiem idealnie na dwie porcje ciepłego pożywnego posiłku.
Smacznie dla zabieganych
Jednorazowe saszetki zup Łowicz o objętości 0,5l gwarantują łatwość i szybkość w przygotowaniu pełnowartościowego smacznego posiłku dla dwóch osób, gdy nie ma się czasu lub ochoty na gotowanie. Gotowy produkt, który wystarczy podgrzać, by z przyjemnością zjeść pożywny, domowy posiłek, to duża oszczędność czasu dla wszystkich zabieganych lub nie lubiących gotować osób.