Cafe Crème
- 20 ml Żołądkowa Gorzka z Miodem
- 30 ml Creme by Żołądkowa Gorzka
- 30 ml mleko
- 30 ml napar z kawy (ekspress)
- 20 ml syrop waniliowy
|
Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu. Wszystkie składniki przelej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Górę posyp czekoladą.
Mint Surfer
- 20 ml Żołądkowa Gorzka z Miętą
- 20 ml likier melonowy
- 20 ml sok ze świeżej cytryny
- 50 ml sok jabłkowy
- Sprite lub 7up
|
Uzupełnij szklankę kruszonym lodem. Wódkę, likier melonowy, sok ze świeżej cytryny i sok jabłkowy wlej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Dopełnij Spritem lub 7-up. Dekoruj cząstkami cytryny i czerwoną wisienką koktajlową.
Red Mint
- 20 ml Żołądkowa Gorzka z Miętą
- ½ świeża limonka (6 cząstek)
- 5 listków świeżej mięty pieprzowej
- 120 ml Soku żurawinowego
|
Rozgnieć w wysokiej szklance listki mięty i wrzuć 6 cząstek limonki. Uzupełnij szklankę kruszonym lodem. Wódkę i sok żurawinowy wlej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Dekoruj liściem mięty.