Składniki:
- 1 opakowanie warzyw na patelnię Azja
- 30 dag mięsa z piersi kurczaka
- 5-6 łyżek oleju
- sól
- pieprz
- papryka mielona
- curry
- rozmaryn
- 2 ząbki czosnku
- sos sojowy
|
Sposób przygotowania:
Mięso z piersi kurczaka umyć, posmarować olejem (3 łyżki), a następnie wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku, natrzeć rozmarynem, solą, pieprzem, papryką mieloną i curry. Pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, dodać warzywa na patelnię Azja i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojone mięso z piersi kurczaka i ponownie dusić około 10 minut.
Wyjąć na talerz, polać sosem sojowym. Można podawać z ryżem lub makaronem sojowym.