|
Azjatycka kuchnia słynie ze starannie dobranych kompozycji warzyw i czarnych grzybów. Wyróżnia ją także użycie przypraw korzennych utożsamianych z siłą i witalnością. Imbir, cynamon, goździki, curry, kminek i gałka muszkatołowa nadają daniom niepowtarzalny smak oraz intensywną woń. Orientalne menu pobudza krążenie krwi i rozgrzewa, dzięki czemu jest doskonałym pomysłem dla wszystkich smakoszy, którzy w zimowe popołudnie lub romantyczny wieczór chcą zaserwować sobie prawdziwą kulinarną ucztę. Jednym z typowych składników dalekowschodnich potraw jest lekkostrawne i bogate w białko mięso drobiowe. Przygotowane z jego użyciem dania sprzyjają utrzymaniu zdrowej diety nie tylko w okresie zimy, a dodatkowo doskonale komponują się z warzywami.
Pomysłu na rozgrzewające, a zarazem niskokaloryczne potrawy dostarczą warzywa na patelnię Azja Felco. Unikalna kompozycja jarzyn – białej kapusty, papryki, marchwi, fasoli szparagowej, selera, pora, cebuli i czarnych grzybów – zyskała nowe walory smakowe dzięki modyfikacji receptury produktu. Zmniejszając ilość białej kapusty, jednocześnie wzbogacono jego skład o żółtą marchew w słupkach, która ożywi kolorystykę potraw i doda im orientalnej wyrazistości. Miłośnikom podróży kulinarnych spodoba się także nowe opakowanie z oryginalną grafiką, utrzymane w ciepłych i bardziej intensywnych kolorach. Dodatkową zaletą jest również zmodyfikowany rozmiar torebki sprzyjający funkcjonalnemu przechowywaniu głęboko zamrożonej kompozycji jarzyn.
Z użyciem warzyw na patelnię Azja Felco z łatwością przygotujemy jeden z dalekowschodnich specjałów, jakim jest kurczak serwowany z jarzynami, makaronem sojowym lub ryżem.
Warzywa na patelnię Azja Felco (opakowanie 450 g) kosztuje ok. 3,70 zł/szt.
|