|
|
Zupa grzybowa
|
|
Entliczek, pentliczek, wigilijny stoliczek… Pierogi? Z kapustą. Karp? Po żydowsku. Śledzie? W śmietanie. Kompot? Z suszu owocowego. A jak zupa, to tylko grzybowa.
|
|
|
W tym roku święta spędzasz u teściów. Każdy z gości musi przygotować wigilijny smakołyk. Zastanawiasz się, jak zachwycić bliskich pysznym smakiem tradycyjnej potrawy?
Przyrządź aromatyczną, domową zupę z leśnych grzybów. Wystarczy, że sięgniesz po mrożoną zupę z prawdziwków Poltino, a w 10 minut zdobędziesz serca całej rodziny…
Mrożona zupa grzybowa Poltino to pochodzące wyłącznie z polskich ziem podgrzybki, marchew, cebula, pietruszka, ziemniaki, natka pietruszki oraz gotowany makaron.
Wystarczy wlać do garnka 3 szklanki wody i zagotować. Następnie wrzucić (bez rozmrażania) zawartość torebki, dodać kostkę rosołową i gotować przez ok. 10 minut. Na koniec dodać łyżkę śmietany i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe.
autor: / źódło: / opracowanie:
Poltino
|
|
|
ostatnio dodane:
pokrewne forum:
przeczytaj także:
|
|
przejdź do tematu Zupa grzybowa aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 8 komentarzy - ostatnie to:
Jola napisała: (w dniu: 22-11-2007 8:46)
to juz by bylo przegiecie na calej lini, zrobic wigilie z torebki, ja tez wszystko robie sama, nawet na codzien nie kupuje gotowcow, jeste przeciwnikiem takich wynalazkow, i nawet o nich nie mysle,
wiem sa dobre-ale ja jakos nie moge sie przykonac, ewachmiel napisała: (w dniu: 22-11-2007 9:06)
za to Was chwalę nie ma to jak potrawa własnej pracy. uwielbiam pitrasić i dogadzać całej rodzince. pa kopercia napisała: (w dniu: 22-11-2007 16:38)
Tak...Domowa zupa to domowa... Po co pakować w siebie jeszcze tyle chemikalii sądzę,że i tak w różnych produktach jest ich tyle,że warto poświęcić troszkę czasu na domowe potrawy Dalia napisała: (w dniu: 22-11-2007 16:39)
oj dziewczyny przecież to nie jest zupa w proszku, tylko mrożone warzywa - tam nie ma konserwantów czy barwników ja też kupię mrożone grzybki, zrobię wywar, dodam trochę suszonych, odpowiednio przyprawię KaskaZG napisała: (w dniu: 24-11-2007 14:46)
Moze i jest to dobre, bez konserwantow i bez barwnikow. Jednak ja wole grzybki, ktore sama nazbieralam i wiem, ze nie ma w nich zadnych robaczkow.
Wiem, ze w skupach brali wszystkie grzybki, nawet te okrutnie robaczywe. Uff
zaloguj się aby napisać własny komentarz
|
|