najwyższej jakości włoskie produkty – Ekstra Oliwę z Oliwek z Pierwszego Tłoczenia na zimno oraz Uniwersalną Oliwę z Oliwek Goccia d`oro®. Obie przeznaczone do szerokiego zastosowania w kuchni. Oliwa Goccia d`oro® doskonale nadaje się do pieczenia i smażenia, zachowując jednocześnie wszystkie walory smakowe i odżywcze. Oliwy Goccia d`oro® są dostępne na rynku w szklanych butelkach o pojemności 1 litra. Czytelne etykiety na produktach informują o rodzaju oliwy, sposobie jej pozyskania i zastosowaniu oliwy w kuchni.
Goccia d’oro® Ekstra Oliwa z oliwek Pierwszego Tłoczenia na zimno - to najwyższa półka oliw, otrzymywanych z pierwszego tłoczenia na zimno, oliwek typu „coratina” i „oliarola”, zbieranych ręcznie. To produkt, który nie jest poddawany żadnej obróbce chemicznej, przechodzi jedynie proces delikatnej filtracji, gwarantujący utrzymanie w niezmienionym stanie świeżej woni ledwo co wytłoczonych oliwek. Oliwa Goccia d`oro® w postaci naturalnej (na surowo) jest idealna do przyprawiania wszelkich sałatek z warzyw, zarówno gotowanych jak i surowych. Jest niezbędna jako przyprawa do spaghetti z sosem pomidorowym, do potraw z ryżu oraz do zup warzywnych. Doskonała do przygotowania zimnych sosów (np. sosu z koperkiem i czosnkiem) oraz domowego majonezu. Wyborna przy wekowaniu ryb i warzyw, doskonale przedłuża świeżość produktów, w odróżnieniu od innych oliw dostępnych na rynku.
Uniwersalna oliwa z oliwek Goccia d’oro® – jest z pewnością nowoczesnym produktem w kuchni, chociaż ma za sobą aż tysiącletnią tradycję. Ta wysokiej jakości oliwa uzyskana została z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy Pierwszego Tłoczenia. Oliwa o złocisto-oliwkowym kolorze przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy szukają delikatnych i wyrafinowanych smaków. Oliwa Goccia d`oro® w postaci gotowanej i smażonej doskonale znosi wyższa temperaturę, nie tracąc swych właściwości organoleptycznych. Dlatego może być używana do smażenia, przyrumieniania, gotowania na parze oraz do opiekania potraw. Polecana zwłaszcza do potraw z dziczyzny i mięsa, gdyż nadaje im kruchość i delikatny aromatyczny smak. Goccia d`oro® wybitnie smakuje ze specjałami kuchni włoskiej typu: lasagne i pizza.