|
Ekologiczna, produkowana z użyciem tylko naturalnych nawozów żywność, nieskażona środkami chemicznymi cieszy się coraz większą popularnością, zdobywając liczne rzesze zwolenników. Naturalne produkty postanowili propagować panowie Piotr Lorens F&B Director oraz Robert Sowa Executive Chef z Hotelu Jan III Sobieski. Wyśmienita kuchnia Roberta Sowy od lat słynie z tego, że opiera się na zdrowej żywności. To, czego brakowało dotychczas na polskim rynku, to naturalnie wytwarzane, organiczne wino. Obaj panowie postanowili zapełnić tę lukę…
Odwiedzili Cesare Cecchi – znanego i cenionego na świecie producenta win z Toskanii i wyselekcjonowali z jego oferty wyśmienite wino Chianti Natio. Jest to produkt w 100% organiczny, co oznacza, że na żadnym etapie uprawy winogron i produkcji wina nie używano nawozów sztucznych i pestycydów. Proces produkcji takiego wina jest o wiele trudniejszy i bardziej kosztowny, jednakże efekty są znakomite.
Piotr Lorens i Robert Sowa uważnie obserwowali powstawanie Chianti Natio od momentu jego narodzin na krzakach winorośli Sangiovese po leżakowanie w dębowych beczkach. Z czystym sumieniem mogą więc potwierdzić, że jest to wino dające nam gwarancję zarówno pod względem ekologicznym, jak i jakościowym.
„Natio” jest synonimem słowa „rodzimy” i oznacza coś, co narodziło się w ścisłym związku z naturą i kulturą. Bardzo ważne jest, że w czasach kiedy gonimy za nowoczesnością, rodzinie Cecchi udaje się czerpać również z tego, co cenne w tradycji Toskanii. Cieszy fakt, że całym sercem angażują się w produkcję ekologicznych winorośli, ochronę środowiska i polepszenie jakości życia. Moda na wszystko, co naturalne zdaje się temu sprzyjać. Nie pozostaje więc nic innego, jak tylko zachęcić Państwa do degustacji Chianti Natio, które niewątpliwie będzie wspaniałym prezentem dla naszego zdrowia.
Wino Chianti Natio dostępne będzie w Polsce od połowy listopada tylko w hotelu Jan III Sobieski i sieci sklepów Fine Wine & Spirit.
|