|
Do karpia z warzywami w galarecie możesz użyć mrożonej marchewki z groszkiem. Wystarczy, że podgotujesz te warzywa w osolonej wodzie, odcedzisz, posypiesz nimi przygotowanego karpia i zalejesz galaretą.
Cena ok. 3 zł / 450 g
W stronę słońca…
Włoszczyzna Poltino idealnie sprawdzi się w roli rybiego kompana, jakim jest sos grecki. Zawartość torebki wsyp na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulką i porem i duś pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i duś jeszcze przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj sproszkowaną słodką paprykę i łyżeczkę musztardy. Wszystko zagotuj, mieszając. Podawaj z ugotowaną lub usmażoną rybą.
Cena ok. 3 zł / 450 g
autor: / źódło: / opracowanie:
Poltino
|