Smak sosów podkreślają duże kawałki warzyw, do których można dodać ulubione mięso. Różnorodność sosów i wariantów ich podawania pozwala przygotować niepowtarzalne potrawy w łatwy sposób.
Amatorzy włoskiej kuchni docenią Sos spaghetti oraz Sos boloński. To propozycje zarówno do makaronu, włoskich zapiekanek czy klasycznej pizzy margarita. Wersję podstawową można dowolnie wzbogacić dodatkiem ulubionego mięsa, np. mielonej wołowiny, czy odrobiną utartego parmezanu.
Wielbiciele orientalnych nut smakowych urozmaicą swoje menu sięgając po Sos chiński lub słodko-kwaśny. Podgrzany sos wystarczy dodać do ryżu, makaronu sojowego czy podać jako dip do sajgonek. Z podsmażonym kurczakiem lub wieprzowiną danie zyska dodatkowy walor odżywczy.
Sos meksykański to oferta dla tych, którzy cenią ostrzejszą kuchnię. Czerwona fasola, papryka i kukurydza w pomidorowym sosie posłużą jako nadzienie do tortilli, czy dodatek do innego, meksykańskiego dania.
Porcja zawarta w pojedynczym słoiku (500 – 510 g) to gotowy posiłek dla 4 osób. Cena: 4,19 zł