w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Zielono mi
data publikacji: 11-10-2007 r.
Szpinak po raz pierwszy zagościł na europejskich stołach ok. IX wieku, gdy przywieźli go Arabowie z dalekiej Persji. Smakowano go na różne sposoby: gotowano, smażono lub po prostu serwowano na surowo.
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
Prawdziwą popularność zyskał dzięki zakonnicom, które chorym w przytułkach podawały wino szpinakowe, dzięki któremu chorzy szybciej odzyskiwali siły i witalność.

Szpinak jest niezwykle wartościowym warzywem - zawiera magnez, sód, potas, wapń, mangan, żelazo i inne pierwiastki. Jest także źródłem witaminy E, K, witamin z grupy B i biotyny. To zielone warzywo dostarcza nam również beta-karoten i witaminę C – przeciwutleniacze chroniące m.in. przed nowotworami. Dzięki temu szpinak jest rośliną, która ma wyjątkowo dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie.

„Szpinak liście” Hortex został poddany starannemu procesowi zamrażania, podczas którego to cenne warzywo w pełni zachowuje swoje wartości odżywcze, dzięki czemu przez cały rok, możemy dostarczać naszemu organizmowi niezbędnych witamin i soli mineralnych. „Szpinak liście” to świetny pomysł zarówno na samodzielne danie, jak i na dodatek do makaronów, mięs, zapiekanek i innych potraw.

„Szpinak liście” HORTEX dostępny jest w opakowaniu 450 g w rekomendowanej cenie detalicznej ok. 3,60 zł.

autor: / źódło: / opracowanie:
Hortex Holding S.A.
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



przejdź do tematu Zielono mi aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 9 komentarzy - ostatnie to:

CattiBrie napisała: (w dniu: 11-10-2007 9:03)
no bardzo możliwe bo to właśnie papka była...zraziłam się strasznie! ... może kiedyś jak mi ktoś zaserwuje coś dobrego i odpowiednio zmotywuję do spróbowania to się przekonam... uśmiech ale sama z siebie raczej nie... zniesmaczony
Ogólnie jednak raczej jestem wrogiem zielonego... uśmiech koperek, pietruszka, szpinak... no nie lubie bardzo wesoły
evita napisała: (w dniu: 11-10-2007 10:56)
Czesc CattiBrie bardzo wesoły . Ja tez nie lubie szpinaku, ale wlasnie slyszalam, ze trzeba go odpowiednio zrobic i przyprawic, podobno jest pyszny w nalesnikach. No coz nie wiem, moze kiedys sprubuje jak ktos przyrzadzi. Ale za to uwielbiam koperek, pietruszke uśmiech mniam.
Jola napisała: (w dniu: 11-10-2007 12:32)
Ja szpinak uwielbiam od dziecka i moj syn go wcina az mu sie uszy trzesa.
nawet w tym tygodniu pytal kiedy znow bedzie.
Juz dawno zaczeto odkrywac ze nie jest tak bogaty w vit, zel, i inne skladniki jak myslano na poczatku, ale to jarzynka, i jest zdrowa,
My go jemy bo lubimy,


dziewczyny a moze sposob przyzadzenia jest wazny, kazy robi na swoj sposob,
ja go dusze-pike, na wonym ogniu z dodatkiem maselka 30-60 min, dodaje vegety, jak juz jest mieciutki i mocno zmieni kolor dodaje duzo czosnku i kilka jajek, jajka tylko scinam i zaraz podaje, z ziemniaczkami,

do calej paczki mrozonego szpinaku dodaje ok 5 jaj, porcja na 3 osoby
egocentric napisała: (w dniu: 11-10-2007 13:25)
Też lubię szpinak, najważniejsze dla mnie to, że ma żelazo (mam niedobory, a przynajmniej miałam) i, że jest smaczny. Ale z czosnkiem i nadmiarem jaj bym go nie zniosła, zwłaszcza z tym pierwszym.
Za to nie cierpię koperku, pietruszki czy szczawiu, nazywam je zielskiem uśmiech
martucha26 napisała: (w dniu: 11-10-2007 13:29)
Szpinak jest pycha ja uwielbiam moj maz nigdy nie jadl wczesniej ale go nauczylam i zapiekanki ze szpinakiem czy szpinak z maselkiem do ziemniakow pycha..
grey_wolf2 napisała: (w dniu: 11-10-2007 13:41)
to zapodajcie jakiś ciekawy przepis ze szpinakiem bardzo wesoły


zaloguj się aby napisać własny komentarz



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Jak uniknąć próchnicy?
Jak uniknąć próchnicy?
Ślubny manicure
Ślubny manicure
Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Zdrowo i bez chemii
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien
3 rzeczy, których Twoje dziecko nie nauczy się z podręczników
Jak zacząć szukać nowej pracy po zwolnieniu?
Fleksitarianizm
Piekarnik czy kuchnia wolnostojąca?

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB