|
Po letnich wojażach, jesienią mamy większą ochotę na to, aby wieczorami posiedzieć w domu. Deszcze, niska temperatura, zmrok zapadający coraz wcześniej powodują, że po pracy zasiadamy w wygodnym fotelu bądź na kanapie i oglądamy telewizje. Odruchowo chcemy sięgnąć po jakieś chrupki chipsy albo paluszki.
Zapatrzeni w ekran tracimy kontrole nad ilością zjadanej przekąski. Wtedy do głowy przychodzi jedna myśl. Nie! Stop! Jesień nie sprzyja uprawianiu ruchu na świeżym powietrzu, a aura na zewnątrz nie sprzyja wychodzeniu. Nie ruszamy się, więc kiedy spalimy te kalorie?!
Dobrym rozwiązaniem jest przegryzanie chrupek, które zazwyczaj jesz rano z mlekiem. Otmuchowskie chrupki i płatki są doskonałym pomysłem na taką przekąskę. Wyprodukowane na bazie naturalnych składników, wzbogacone witaminami. Mają ciekawe kształty groszków, kółeczek bądź płatków. Z czekoladą, oblane miodem idealnie odnajdują się w nowej roli przekąski do dobrego filmu w domowych pieleszach.
|