|
Następnie czyściła je, kroiła i wrzucała do garnka, by sporządzić z nich pyszną, domową zupę… Dziś już nie musisz spędzać całego dnia w lesie, by przygotować dla swych bliskich zupę z podgrzybków. Nie musisz spędzać wieczora na czyszczeniu ich i krojeniu. Wystarczy, że sięgniesz po mrożoną zupę grzybową Poltino. Razem z Poltino przygotujesz domowy rarytas w 10 minut!
Mrożona zupa grzybowa Poltino to pochodzące wyłącznie z polskich ziem podgrzybki, marchew, cebula, pietruszka, ziemniaki, natka pietruszki oraz gotowany makaron.
Wystarczy wlać do garnka 3 szklanki wody i zagotować. Następnie wrzucić (bez rozmrażania) zawartość torebki, dodać kostkę rosołową i gotować przez ok. 10 minut. Na koniec dodać łyżkę śmietany i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe!
autor: / źódło: / opracowanie:
Poltino
|