|
Kuchnia śródziemnomorska jest prosta, zgodna z naturą klimatu, wierna lokalnym obyczajom i tradycji. Podstawą śródziemnomorskiego jadłospisu są świeże owoce i warzywa, zioła, ryby i owoce morza, zboża, oliwa i wino. Wywodzi się z niej wiele potraw, które stały się przebojami kulinarnymi na całym świecie. Wszystkim miłośnikom lekkich i zdrowych dań Lisner poleca cztery oryginalne smaki Pastelli inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Wśród nich znajdziemy Pastellę: z suszonymi pomidorami, z oliwkami, z papryką oraz z żółtego sera z bazylią.
Pastella Śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią to oryginalna kompozycja, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu korzennego aromatu bazylii i delikatnej nuty żółtego sera. Niezwykłe połączenie smaków na pewno przypadnie do gustu wielbicielom śródziemnomorskiej kuchni.
Pastella Śródziemnomorska z papryką została przygotowana specjalnie z myślą o miłośnikach tradycyjnego smaku. Soczysta, czerwona papryka sprawia, że Pastella staje się nie tylko samodzielnym dodatkiem do każdego rodzaju pieczywa, ale także może stanowić doskonały podkład pod wędlinę lub ser.
Pastella Śródziemnomorska z oliwkami swój niezwykły smak zawdzięcza kawałkom zielonych oliwek zatopionych w delikatnej paście, a jej aksamitna konsystencja sprawia, że łatwo rozprowadzić ją po pieczywie. Pastella z oliwkami świetnie nadaje się do przygotowania smacznej przekąski między posiłkami.
Pastella Śródziemnomorska z suszonymi pomidorami przypomina specjały hiszpańskiej kuchni. Delikatne suszone pomidory nadają paście specyficzny smak i sprawiają, że staje się ona świetnym dodatkiem do każdego rodzaju pieczywa. Z nią przygotowanie eleganckiego śniadania, czy też lunchu jest wyjątkowo proste.
|