Składniki:
- 2 średniej wielkości papryki
- 2 sery Turek Cabri Bon
- 1 nieduża cebula
- sól, pieprz
- 50 g kiełbasy szynkowej w kawałku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 twarożek
- 4 liście zielonej sałaty
- 2 pomidory
|
Umyte papryki rozkrawamy wzdłuż, wyjmujemy gniazda nasienne i odcinamy ogonek. Serek Cabri Bon kroimy na małe kawałki, a wędlinę w kostkę, cebulę drobno siekamy. Dodajemy sól, pieprz, majonez, musztardę i po wymieszaniu wstawiamy na chwilę do lodówki.
Następnie przygotowanym farszem napełniamy połówki papryk. Całość zawijamy w folię i zabieramy na grilla wraz z jednym opakowaniem serka twarogowego np. Turek Figura.
Papryki układamy na grillu i pieczemy ok. 15 –20 minut. Po zdjęciu z grilla papryki odwijamy ze sreberka i ozdabiamy. Gotowe układamy na liściach sałaty i przybieramy plasterkami pomidorów.
Smacznego!