|
Grillowe smakołyki
Na grilla można położyć niemal wszystko - od nieskomplikowanych kiełbasek, poprzez kurze udka aż po szaszłyki z różnych mięs, sery, ryby, warzywa a nawet owoce. Oczywiście ziemniaki po umyciu trzeba posmarować oliwą i zawinąć w Folię Grill Aluminium marki Paclan. Z kolei kluczem do doskonałych potraw z mięsa jest wcześniejsze, kilkugodzinne zanurzenie go w marynacie, a następnie w oleju, aby skruszało. Kiełbaski po prostu nacinamy poprzecznie, aby wytapiany tłuszcz miał którędy wypływać. Kaszanka nie wymaga żadnych dodatkowych zabiegów. Przygotowane potrawy kładziemy bezpośrednio nad żarzącymi się węglami.
Delikatniejsze mięsa jak np. kurczak warto położyć na aluminiowych tackach marki Paclan, żeby się nie rozpadły, a skóra nie zwęgliła zanim dojdą. Pamiętajmy, że w tej fazie grillowania nie posypujemy już potraw przyprawami, gdyż szybko spalą się dając gorzki smak. Doskonałym dodatkiem na grilla są rozmaite sosy, które mogą uszlachetnić smak nawet najprostszych potraw. Warto pomyśleć o przygotowaniu nie-grillowych dodatków, zwłaszcza kolorowych sałatek. Nie wolno również zapomnieć o napojach, które są obowiązkowe przy długim grillowaniu. Wodę, soki lub piwo najlepiej wcześniej dobrze schłodzić i przygotować zapas lodu w woreczkach na lód marki Paclan. Do wyboru mamy samozamykające woreczki do lodu marki Paclan, woreczki na kruszony lód marki Paclan oraz bardziej fantazyjne „Lodowe serduszka” i „Lodowe pałeczki”.
|