|
Za oknami coraz więcej słońca. To znak, że wiosna jest już blisko. Warto pomyśleć o urozmaiceniu swojej diety i wzbogaceniu jej o nowe składniki. Doskonałym sposobem na wprowadzenie wiosennego akcentu do ulubionych potraw są Brokuły Felco. Zawarte w nich substancje odżywcze pomogą nie tylko w utrzymaniu pięknej sylwetki, ale także dodadzą energii i witalności. Taki wiosenny zastrzyk witamin pomoże także obronić się przed wiosennymi infekcjami.
Brokuły to bogate w witaminy i mikroelementy warzywa, mające bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Zawarta w nich substancja czynna – sulforan – pomaga uchronić się przed poważnymi dolegliwościami żołądka, takimi jak wrzody, a nawet nowotwór. Brokuły zalecane są także cukrzykom, ponieważ zawierają dużą ilość chromu i obniżają poziom cholesterolu. Dzięki zawartemu w nich koenzymowi Q10, brokuły są także naturalnym źródłem młodości. Nie ulega więc wątpliwości, że ich zielone różyczki powinny stanowić nieodłączny element diety każdego człowieka, bez względu na wiek.
Brokuły Felco to składnik posiłków, który nie tylko podnosi ich wartość odżywczą, ale także dekoracyjną. Jest przyciągającą wzrok ozdobą półmisków z wędlinami czy serami. Może być także wyśmienitym dodatkiem do dań głównych oraz atrakcyjnym składnikiem sałatek. Bardzo smaczną propozycją wykorzystania produktu mrożonego firmy GLOBUS Polska jest sałatka z serem feta. Mrożone Brokuły Felco przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Następnie układamy je na półmisku, dodajemy pokrojone w kostkę: ser feta oraz pomidory. Całość polewamy sosem czosnkowo - jogurtowym. To pomysł na szybkie i proste do przygotowania danie, idealne na wiosenne spotkanie z przyjaciółmi. Jego kompozycja pozwoli docenić niepowtarzalny smak zielonych różyczek Felco.
|