Grey Goose Lemon – przepis stworzony przez barmanów klubu Lemon w Warszawie
- 40 ml Grey goose Le Citron
- 10 ml syropu waniliowego
- 10 ml soku cytrynowego
- cukier wanilinowy
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Kieliszek udekoruj plasterkiem cytryny, i spiralkami zrobionymi ze skórek limonki i cytryny. Śnieżny efekt osiągniesz dekorując brzegi cukrem wanilinowym.
Słoneczny Grey – przepis stworzony przez barmanów Scandale w Krakowie
- 40 ml L’Orange
- 20 ml Cointreau
- 20 ml soku cytrynowego
- 20 ml soku pomarańczowego
- 5 ml grenadine
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i kilka kropel grenadine. Karnawałowy efekt osiągniesz dekorując nóżkę kieliszka skórką z pomarańczy.
Wiosenny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Qube hotelu Sheraton w Krakowie
- 30 ml Grey Goose Original
- 15 ml Archers
- 15 ml Curacao
- 40 ml soku pomarańczowego
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego
2-3 kostki lodu i wisienkę cocktailową. Całość udekoruj ćwiartkami egzotycznych owoców: limonki, cytryny i pomarańczy.