Unikalna kompozycja spirytusu zbożowego i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje mu piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby - korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości
i unikalnego smaku. Ta wyjątkowa kompozycja stanowi idealną podstawę wielu karnawałowych drinków.
Sapphire Rickeys
- 40 ml Bombay Sapphire London Dry Gin
- 20 ml soku z limonki
- 10 ml syropu cukrowego
- Woda gazowana
- plasterek limonki lub twist z limonki
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do wysokiej szklanki. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i udekoruj połową plasterka lub całym plasterkiem limonki.
Martini Coctail Traditional
- 40 ml Bombay Sapphire London Dry Gin
- 20 ml Martini Extra Dry
- zielona oliwka
|
Sposób przyrządzania:
Wszystkie składniki w proporcjach wymieszaj w shakerze i przelej do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Martini koniecznie udekoruj zieloną oliwką.
Gimlet
- 40 ml Bombay Sapphire London Dry Gin
- 20 ml soku z limonki
- plasterek limonki
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki przelej do szklaneczki do whisky. Dodaj 2-3 kostki lodu, a całość udekoruj plasterkiem limonki. Opcjonalnie możesz dodać odrobinę wody sodowej.
Foto: archiwum Bombay Sapphire