|  | 
	Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: 4
 
 Składniki:
 
 1 główka kapusty włoskiej
 300 g kaszy jaglanej
 1 Fix Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr
 1 cebula
 10 pieczarek
 10 dag sera wędzonego
 1 pęczek natki pietruszki
 3 łyżki oleju
 Sposób przygotowania:
 
 Ugotuj kaszę według zaleceń producenta. Odstaw do wystudzenia, a potem dołóż starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
 Odetnij z kapusty głąb. Włóż ją do garnka i sparz we wrzątku. Sukcesywnie wyjmuj liście widelcem, by następnie nakładać na nie łyżkę przygotowanej kaszy. Potem zwiń liście, by powstały gołąbki.
 Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Dorzuć pokrojone w „ósemki” pieczarki i smaż. Dolej 0,5 l wody i całość zagotuj.
 Dodaj Fix Gulasz Naturalnie smaczne!, dzięki czemu sos zyska właściwą konsystencję i będzie idealnie doprawiony. Wymieszaj starannie, a następnie zmniejsz ogień.
 Mając gotowy sos, wkładaj do niego gołąbki. Rób to bardzo ostrożnie, by się nie rozpadały. Nałóż pokrywkę na garnek i gotuj danie jeszcze 25 minut. Serwuj je na ciepło.
 
 |