|
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
1 główka kapusty włoskiej
300 g kaszy jaglanej
1 Fix Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr
1 cebula
10 pieczarek
10 dag sera wędzonego
1 pęczek natki pietruszki
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Ugotuj kaszę według zaleceń producenta. Odstaw do wystudzenia, a potem dołóż starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
Odetnij z kapusty głąb. Włóż ją do garnka i sparz we wrzątku. Sukcesywnie wyjmuj liście widelcem, by następnie nakładać na nie łyżkę przygotowanej kaszy. Potem zwiń liście, by powstały gołąbki.
Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Dorzuć pokrojone w „ósemki” pieczarki i smaż. Dolej 0,5 l wody i całość zagotuj.
Dodaj Fix Gulasz Naturalnie smaczne!, dzięki czemu sos zyska właściwą konsystencję i będzie idealnie doprawiony. Wymieszaj starannie, a następnie zmniejsz ogień.
Mając gotowy sos, wkładaj do niego gołąbki. Rób to bardzo ostrożnie, by się nie rozpadały. Nałóż pokrywkę na garnek i gotuj danie jeszcze 25 minut. Serwuj je na ciepło.
|