Pasjonat zielonej, wegańskiej kuchni, przyjaciel Chlorelli i ambasador Purella Food - Paweł Ochman z bloga Weganon – wydaje swoją pierwszą książkę kucharską „Pyszności z roślin”! To pozycja, która koniecznie musi znaleźć się na półce każdego smakosza, pełna nowatorskich przepisów na wegańskie słodkości. Ciasta, tarty, lody, sorbety i słodkie śniadania to tylko niektóre z nich. Oparte na roślinnych składnikach z dodatkiem superfoods zawierają witaminy, minerały i przeciwutleniacze, dostarczają energii i odżywiają organizm.
Purella Food współpracuje z Pawłem Ochmanem już od ponad roku. Bardzo cenimy sobie podejście Pawła do sztuki gotowania, jego pomysłowości w tworzeniu nowych przepisów i oczywiście miłości do naszej Chlorelli - multiwitaminy natury, słodkowodnej algi – mówi Artur Gajewski z Purella Food. Bez wahania i z wielką przyjemnością staliśmy się partnerem jego pierwszej książki kucharskiej.
W „Pyszności z roślin” znajdziemy cenne wskazówki jak stosować zamienniki nabiału, jaj i glutenu.
Desery mają cieszyć oko, podniebienie, ale również stanowić uzupełnienie posiłków w ciągu dnia. Mają dostarczać cennych składników odżywczych. Poprawiać humor, być małą przekąską między posiłkami. Czasem stanowić pełnowartościowe danie. Stosując produkty dobrej jakości osiągniemy ten efekt – mówi autor książki Paweł Ochman. W moich potrawach często wykorzystuje superfoods, takie jak Chlorella, surowe kakao czy dzikie owoce. Zawarte w nich składniki mają dobroczynny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Stymulują odporność, regenerują, wspomagają leczenie wielu schorzeń. Moja współpraca z Purella Food, trwa już od roku. Opiera się na wykorzystaniu produktów firmy w daniach prezentowanych na blogu. Głównie dotyczy Chlorelli, najlepszej jakościowo na rynku. Stosuje ją nie tylko do barwienia dań. Wzbogaca potrawy w żelazo, chlorofil, fitochelatyny pochłaniające metale ciężkie i inne metabolity wtórne glona. Potrawy mają smakować, cieszyć oko i stanowić pełnowartościowy posiłek. Być czymś w rodzaju żywności funkcjonalnej.