|
Kasza jaglana smażona z warzywami
Składniki:
200 g kaszy jaglanej
bakłażan
2 cebule
cukinia
papryka żółta
papryka czerwona
mała papryczka chili
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów pelati
3 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj według wskazówek producenta.
Posiekaj czosnek i chili.
Bakłażana, cukinię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę o grubości 2 cm na 2 cm. Wszystkie warzywa pomieszaj z Ramą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Warzywa piecz w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
Po tym czasie warzywa przełóż do garnka, dodaj pomidory z puszki, wsyp Knorr do lasagne, który doda smaku potrawie i nada jej odpowiedniej konsystencji. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 2- 3 minuty. Warzywny gulasz podawaj z kaszą jaglaną.
|